Bemutatkozott a Sony α99 Mark II!

Jómagam is foglalkoztam a Sony tükörreflexes sorozatával több ízben, hol olyan pletykák reppentek fel, hogy megszünteti a Sony, hol pedig olyanok, hogy nem. Most a bizonytalanságot megtörte a gyártó, hiszen sokunk örömére megújította a full frame-es α99-et, így itt a Mark II-es kivitel belőle egy csomó ínyencséggel!

42,4 megapixellel áll csatasorba a Sony tükrös zászlóshajója, emellett 5 tengelyes stabival szerelik (kb. 4,5 FE pluszt adhat) és 4K-s videók készítését is bírni fogja.
A Sony az új gépe megkapta a már ismert 4D-s autofókusz rendszert. 399 fókuszpontot találhatunk benne, közte 79 hibrid kereszt AF ponttal.
Ami például a 7R II-ben igencsak gyengére sikeredett, hogy sorozatlövések után szinte lefagyott a masina, most ez nem fordulhat elő – legalábbis ezt ígéri a Sony, hiszen az akár 12 kép/mp-es sebességű sorozat után is megtekinthetők a képek.
A hátsó megvilágítású full frame-es 42,4 megapixeles CMOS-érzékelő a kevés fénnyel megáldott helyeken is helyt áll majd, mivel kibővítve ISO 50 – 102400 állítható az érzékenysége.
További finomságok: dupla sd kártya foglalat, 300 000 expó felettire készített zárszerkezet, XAVC S formátumban rögzíthető 4K-s videók, szuper lassított és gyorsított felvételek (1 fps, 120 fps).

Az ára átszámítva euróról, olyan 1 105 200 ft.

Forrás: Sony.com