Melyek a legnépszerűbb Canon tükörreflexesek hazánkban?

A Canon már tizenharmadik éve piacvezető a cserélhető optikájú fényképezőgépek piacán, amely a digitális tükörreflexes (DSLR) típusok mellett nagy tudású kompakt gépeket is magában foglalja.

Egyre több magyar választ DSLR-t, ez derül ki a Canon saját eladási statisztikáiból.  Ezek szerint hazánkban, 2015-ben tovább emelkedett a tükörreflexes termékek eladása. Az okostelefonok térhódítása nyomán azonban az egyszerű, kompakt digitális gépekből kevesebb fogyott, ezek piaca egyre inkább elmozdul a drágább, de nagyobb tudású, gyenge fényviszonyok között is jól használható, illetve a nagy zoommal rendelkező modellek irányába.

A kiemelkedő fotós képességeket kínáló EOS-sorozat kezdő fotósoknak szánt modelljei közül tavaly a legtöbb magyar vásárló az EOS 1200D típust választotta. A lelkes amatőröknek fejlesztett EOS-ok közül az EOS 70D modell a legnépszerűbb Magyarországon, míg a full frame gépek közül az EOS 6D volt a legkelendőbb 2015-ben.

Az EOS 300D indította a forradalmat

A Canon 2003-ban, az EOS 300D modell piacra dobásásával alapozta meg piacvezető pozícióját a cserélhető objektíves fényképezőgépek piacán. Az EOS 300D volt az első olyan digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgép, amely jóval olcsóbb volt a profi fotósoknak szánt társainál, így a fotózás iránt érdeklődő amatőrök is megengedhették maguknak.

A Canon azóta folyamatosan, tizenhárom éven át tartja iparágvezető pozícióját, és dobja piacra az amatőr és professzionális felhasználóknak szánt modelljeit, így például a tavaly 10. születésnapját ünneplő EOS 5D-sorozat új tagjait. Az EOS 5D volt a Canon első olyan DSLR fényképezőgépe, amelyben a teljes képmezős (full-frame) képérzékelő csúcsminőségű videofelvételek készítését is lehetővé tette. A gép 2005-ös megjelenésekor a videofelvétel lehetősége még hatalmas újdonság volt, napjainkban azonban már a fényképezőgépek alapvető szolgáltatásává vált.