Kezdő fotósoknak kiváló ajánlat a ma bemutatott Canon 1300D

Kezdő, de a fotózás rejtelmeivel mélyebben megismerkedni vágyó fotósok számára kifejezetten jó választás lehet a ma bemutatott  Canon EOS 1300D.  A beépített Wi-Fi és NFC-funkció jelentősen megkönnyíti a memóriakártyán lévő fotók online megosztását is, így sokkal jobb minőségű fotókat rakhat fel a közösségi média honlapjaira a felhasználó, mint ha mobiltelefonnal tenné ezt. Azonban gép főbb technikai paraméterei nem sokat változtak az elődhöz képest.

canon1300d-1

Ami újdonság benne, hogy kamera továbbfejlesztett DIGIC 4+ processzor kapott, az elődben már megismert “APS-C méretű”, 18 megapixeles szenzorral párosítva. Az EOS 1300D Full-HD videók készítésére is alkalmas és szemben a telefonos videókkal ennél a fényképezőgépnél kihasználható a mélységélesség minden előnye ha valakit, vagy valamit ki akarunk emelni a háttérből. A Video Snapshot módban egy sor rövidfilmet lehet készíteni, amelyeket a gép automatikusan összefűz egy klippé, amely összefoglalja a nap eseményeit.

canon1300d

Mivel kezdő fotósok számára lett kifejlesztve a masina, illetve olyan felhasználók számára, akik nem érik be az okostelefonok képminőségével, így a Scene Intelligent módban a fényképezőgép maga választja ki az adott témához legjobban illeszkedő beállítást. Ugyanakkor magunk is választhatunk a különböző szituációkhoz megfelelő előre beállított képrögzítési módok között. A vicces és egyedi fotók rögzítésére való szűrők (például Játékkamera és Halszem) is megtalálhatók a kínálatban.
Persze, megtalálható benne a félautomata, illetve kézi vezérlési mód is. Megválaszthatja a fotós a saját kreatív beállításait – kezdve a rekesz értékétől a zársebességen át egészen az ISO-értékig (ISO 100 és 6400 között, mely 12800-ig terjeszthető ki).

A géphez elérhető több mint 80-féle EOS EF objektív is.

Jól látszik, hogy újdonságok inkább a szolgáltatások területén vannak, a fényképezőgép technikai tudása szinte megegyezik az az 1200D-vel.

Mindenképpen előrelépés az, hogy az EOS 1300D NFC és új Wi-Fi csatlakozási funkciókat is kínál a fotók útközben történő egyszerű megosztásához. Ha NFC-képes Android-mobilt használunk, azt elég csak közel tartani a fényképezőgéphez ahhoz, hogy a Canon Camera Connect App segítségével a telefonról gyorsan elküldjünk egy, a fényképezőgépen lévő fotót vagy videót. A géphez kapcsolódó okostelefonnal egyébként távolról is fotózhatunk. A beépített Wi-Fi segítségével közvetlenül tölthetjük fel anyagainkat a fényképezőgépről különböző felhőtárhelyekre – köztük a Canon iristába –, és másokkal megosztható webes galériákat hozhatunk létre belőlük.