A Canon válasza az okostelefonoknak: bemutatkozik a PowerShot SX620 HS

Új kompakt méretű ultrazoomos fényképezőgépet mutatott be a Canon: a PowerShot SX620 HS modellel a japán gyártó célja az, hogy ütős alternatívát nyújtson az okostelefonnal fényképezőknek, mivel azok tudása jóval gyengébb a fényképezőgépekénél. Éppen ezért ez a típus a telefonokhoz hasonlóan könnyen zsebre vágható, az elkészült fotók effektezhetők és gyorsan megoszthatók. Ráadásul a kompakt kis gép 25-szörös optikai zoommal rendelkezik, elődje 18-szoros zoom-jával szemben.

PowerShot-SX620-HS-3

Az SX620 HS belsejében elődjéhez hasonlóan 20,2 megapixeles CMOS érzékelő és a DIGIC 4+ képfeldolgozó processzor dolgozik. A fotók látványvilágát ebben a típusban is vizuális effektek sorával lehet különlegessé tenni. Ezek egyike például a halszemoptikákhoz, egy másik pedig a tilt-shift optikákhoz hasonló látványt kölcsönöz a képeknek.
Újdonság, hogy a PowerShot SX620 HS optikájának 25-szörös zoom-ja van, mit egyébként szükség esetén az SX 610-hez hasonlóan ZoomPlus funkció aktiválásával meg is lehet duplázni digitálisan. Csoportképek és portrék esetében hasznos, hogy a készülék extra nagy látószögű fotózást is lehetővé tesz. Az SX620 HS intelligens képstabilizátora segít a még élesebb képek elkészítésében még gyenge fényviszonyok között is.

PowerShot-SX620-HS

Videofelvétel Full-HD-ben

A Canon ígéretei szerint Full-HD felbontású videók esetében is komoly segítséget jelent a dinamikus képstabilizátor, ugyanis nagy zoom-állásban kézből, állvány nélkül történő felvétel során is bemozdulásmentes felvételeket lehet kapni. A már más típusokban is megismert Story Highlights funkció a memóriakártyán lévő fotókból és videókból képes automatikusan egy látványos videoklipet generálni, így lehetővé teszi egy kirándulás vagy születésnap legérdekesebb pillanatainak izgalmas formában történő tálalását – hangsúlyozza a canon sajtóközleménye.

PowerShot-SX620-HS-2

Kényelmes megosztás Wi-Fin keresztül

A Canon PowerShot SX620 HS-ről a képeket akár Wi-Fi-n, vagy dinamikus NFC funkcióval, lehet átküldeni mobil eszközökre, illetve PC-kre a Camera Connect alkalmazáson keresztül. A Camera Connect egyúttal alkalmas a távolról történő exponálásra is, továbbá a fotók azonnali feltöltésére az ismert felhőszolgáltatásokba, például a iristára, vagy a Google tárhelyére is.

A forgalmazás pontos megkezdéséről és az árról nincs pontos információnk.

Forrás: Canon Magyarország