Hova tűnt a canon.com domain név?

Jó ideje elérhetőek az egyedi domain nevek cégek, városok, közigazgatási egységek számára, ha 15 millió forint körüli összeget kifizetnek a felső szintű domain neveket kezelő szervezetnek, az ICANN-nak és az regisztrálja is őket. Így a .com, .hu és a többi jól megszokott domain végződés után találkozhatunk teljesen egyedi (.budapest, .cafe, .google), nevekkel is, többek közt mostantól a .canon végződéssel is. Ebbe a domaintartományba csak a hivatalos, Canon által létrehozott oldalak kerülhetnek be, ami a felhasználóknak is segítség lehet, hiszen elkerülhetőbbek lesznek a csaló, hamis weboldalakkal való visszaélések is. A japán cég éppen most irányított át a canon.com domaint a global.canon-ra. Szóval érdemes lesz megtanulni, hogy mostantól létezik a .canon domain végződés is.
Megkerestem a hazai Canon képviseltet is, hogy tervezik-e megváltoztatni a canon.hu domain nevüket .canon végződésűre, de válaszukban azt írták, hogy:

[pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]a canon.com domain változása nem fogja érinteni a canon.hu-t, vagyis a magyar oldal ugyanezen a címen lesz elérhető.[/pullquote]