Hogyan akassz ki egy fotóst?

Egy meglehetősen kikarikírozott szösszenet következik! Lehetetlen, hogy ez a valóságban előforduljon!

Bölcs és a való életben is hasznosítható tippeket, trükköket adunk tinilányoknak, akinek az a legfőbb céljuk, hogy szuper képek készüljenek róluk:

  • Már az első beszélgetés alkalmával kezdd úgy, hogy anno még XY készített rólad egy jó képet, és most megint olyat akarsz!
  • Nagyon rövid időt adj a fotósnak, lehetőleg fél, háromnegyed vagy maximális esetben egy óra álljon rendelkezésére egy sorozat elkészítésére!
  • Válassz olyan napszakot ki a fotózásra, amikor a legjobban süt a Nap, hiszen szép időben kell fotózni! Hiába kéri a fotós, hogy legyen ez egy délutáni, napnyugta előtti időpont, te utasítsd el, hiszen abban az időben te éppen a barátnőiddel fogsz vásárolgatni!
  • Ügyelj arra, hogy a fotózásra valami rikító ruhát húzz fel, nagy, csillogó felirattal! Okos ötlet az is, hogy ha extra szűk, kivágott ruhát öltesz magadra, annak ellenére, hogy nem vagy egy nádszálvékony teremtés! Az a testre idomuló ruha szépen kiemeli alakod és ha bevág itt-ott a varrásnál, akkor majd a kibuggyanó részeket a fotós utólag két kattintással kitudja Photoshop-olni!
  • Kérd meg a fotóst, hogy mutassa meg az eddigi képeket, amit lőtt a fotózás alatt rólad! Kritizáld őket, hogy hogy nézel már ki rajtuk, milyen hajad, milyen kicsik a melleid, mekkora nagy a feneked, majd nyugtázd azzal, hogy ezek neked nem tetszenek, próbáltass ki a fotóssal más beállításokat, majd ha azokat is megnézted, mondd meg neki bátran, hogy mégis inkább az előzőek tetszenek! Vagy nem is!
  • Gondosan törekedj arra is, hogy ha a fényképész beállít téged egy pozícióba, és miután visszaérkezik a helyére, te már elmozdulsz, másfele fordítod a fejed! Légy bátor! Amikor a képeket ellenőrzi vissza a fotósod, te nyugodtan mászkálj el, nehogy korrigálva ismét megtudja lőni a fotókat!
  • Amikor végeztetek a fotózással, kérd meg, hogy még este küldjön át fényképeket! Ha átküldte, még véletlenül se válaszolj semmit! Hagyd azt a másnapra, válaszban pedig írd ezeket: Nem tetszem magamnak! Szedjél le a fejemből, nyakamból, derekamból, fenekemből, lábamból! Legyen nagyobb a mellem! Kancsal vagyok a képen! Lenőtt a hajam, Photoshop-old be légyszi! A körmöm színét megtudod változtatni? Miért életlen a háttér? Photoshop-old vissza a hátteret, hogy ne legyen életlen! Tudnál sminket tenni az arcomra? Legyen vastagabb a szám! Mégsem tetszik ez a fülbevaló! Kitudod szedni? Ha nem válaszol a fotós fél órán belül, csak nyugodtan írj rá! Sőt! Ha megvan a telefonszáma, SMS-ben is figyelmeztesd, hogy küldtél neki üzenetet!
  • Ha a fotósod hajnali 3-kor átküldi a szénné retusált képeket rólad, ne is válaszolj rá egyáltalán se reggel, se délután, csak tegyél ki egy fotót, amit te előtte az iPhone-od segítségével sokkal szebbé teszel! Lágyítod az arcot, módosítod a színeket, megvágod a képet! Töltsd fel telefonoddal a Facebook-ra! Ha a fotósod meg reklamálni merne, hogy ehhez a képhez nem adja a nevét, csak nyugtasd meg, hogy neked ez a kép igenis nagyon tetszik, pont olyan szuper, mint az előző volt, amit még XY készített, de ez inkább még annál is sokkal jobb! 🙂
  • Biztasd a fotóst azzal, hogy barátnőid is szeretnének tőle képeket! Közöseket is, meg olyat, amin egyedül vannak, hogy ki tudják tenni majd a Facebook-ra profilképnek!