Itt az első Huawei telefon Leica kamerával. Ráadásul két kamera is kerül a hátlapra!

Igazán nagy esemény volt a mai londoni bemutató a Huawei számára, hiszen most mutatták be a Leica-val közösen fejlesztett kamerarendszert, amelyet a P9 és a P9 Plus nevű csodatelefonokba applikáltak. Igazi fotótechnikai csemege is a most bemutatott két telefon.

huawei-p9

Nem is egy, hanem két kamerát szereltek egymás mellé a hátlapjára, mindkét egység 12 megapixeles Sony érzékelővel rendelkezik, azzal a fontos különbséggel, hogy egyik színesben képes felvételt rögzíteni, míg a másik fekete-fehérben. Ez a Huawei szakemberei szerint azért jó dolog, mert 270%-kal több fényt képes így a kamerarendszere befogadni, mint az iPhone 6s. A Leica-val közösen fejlesztett optikák meglehetősen fényerősek, hiszen f/2, 2 a maximális rekeszértékük, gyújtótávolsága a rendszernek 35 mm-es filmre vetítve 27 mm. Mindkét lencsét olyan anyagokkal vonták be a Leica szakemberei, amelyek maximálisan kiszűrik az aberrációs hatásokat. Hibrid autofókusza garancia lehet arra, hogy gyorsan és pontosan is fog fókuszálni. Kétkamerás rendszere pedig nagyobb dinamikatartományt biztosít, és akár utólag is lehet a mélységélességet variálni szoftveres úton a telefonban.

huawei-p9-3
A telefon képes a Leica által meghatározott színprofilokban fényképezni és a klasszikus Leica stílusban fekete-fehér felvételeket lőni. Érdekesség, hogy a P9-es széria exponáláskor a Leica exponáló hangját utánozza, persze ez ki is iktatható.
A két okostelefon az Android 6.0-ás rendszerét kapta, a “sima” P9 kijelzője 5,2′-es, a P9 Plus azonban 5,5′-es Full HD kijelzőt kapott. A P9 elérhető lesz 3 GB RAM-mal és 32 GB tárolási kapacitással vagy 4 GB RAM-mal és 64 GB-os belső memóriával. A P9 Plus 4 GB RAM-mal és 64, illetve 128 GB tárhellyel.
A P9 alapára 569 euró, a P9 Plus alapára pedig 699 euró lesz.

A mobiltelefonba épített kétkamerás rendszert (Huawei Honor 6 Plus által) ez a videó jól szemlélteti. Látszik, hogy milyen érdekesen lehet módosítgatni a fókuszterületet:

(via Dpreview)