A Huawei szépen átejtette volna vásárlókat egy kamu fotóval…

Ilyen kellemetlen helyzetbe ritkán kerül egy cég, mint a Huawei az új P9-es telefontípusának promóciós kampánya során került. Történt ugyanis, hogy mindenféle közösségi médiába feltöltöttek egy profi fotót, gyönyörű hölggyel a középpontban, kellemes háttérelmosással, sejtelmes kis becsillanással. Gondolná a naiv felhasználó, hogy: “Micsoda frankó képeket lehet ezzel a telefonnal készíteni!”. Hát nem. Nagyon Nem! Az Android Police telefonos szakblog ugyanis kiderítette a Google+-ra feltöltött fotó EXIF adataiból, hogy az nem a telefonnal készült, hanem egy Canon 5D MarkIII-mal és egy 70-200-as f/2,8-as objektívvel párosítva lett fotózva. A kép mellett meg semmiféle magyarázó szöveg nem volt, hogy ez a fotó a fényképész és a Canon érdeme lenne, és ehhez semmi köze az új P9-es típusnak – ugyanis erről elfeledkezett a Huawei marketing stábja említést tenni.

Huwaei.0.0 (1)

A blamára a Huawei úgy reagált, hogy ők nem is mondták azt, hogy ez a telefonnal készült, csak a leendő vásárlóknak egy inspiráló képet mutattak be. Azóta a fényképet törölték is – számolt be az Android Police. Érdekes, mert úgy posztoltak róla, hogy sikerült elcsípniük ezt a reggeli pillanatot és a fotó mellett ott a #HuaweiP9 tag, meg a felszólítás arra, hogy fotózzanak a felhasználók is az okostelefonjukkal hasonló képet, amit megoszthatnak aztán velük!

huawei-blama
Persze! Ennyi erővel egy iPhone-nal készült fényképet is kitehettek volna, az is csak inspiráló lett volna! 🙂 Mindenesetre nagyon elgondolkoztató, hogy milyen hamis képeket tolhatnak a gyanútlan vásárlók orra elé a telefongyártók, ha egy reklámban, prospektusban szeretnék megmutatni a készülék fényképezési képességeit! 🙁