Az idei Nemzetközi kertfényképészek-díj első helyezett fotói

Nem csak a sajtófotósok mérettetik meg magukat nemzetközi versenyeken, hanem a kertek, növények szerelmesei is. Így a kilencedik alkalommal megrendezett “International Garden Photographer of the Year” versenyre beérkezett alkotások közül a zsűri nyolc kategóriában hirdetett idén is győzteseket és egy abszolút győztest, akinek a nyereménye 7500 angol font, a portfólió nyertese pedig 2000 fontot kap. 

Idén, az abszolút első helyezett kép Richard Bloom fotója lett, melyet Canon 5D Mark II-vel készített. A felvételt Új-Zélandon lőtte a Tekapo-tónál, a területet beborító csillagfürt virágok pompájáról. Ez a kép lett a vadvirágok kategória nyertese is.

RBD281214-268

A csodálatos növények kategória győztese Lesley Chalmers, Yucca alkonyatkor című fotójával.

8220

A csodálatos kert kategória győztese Nikon D700-asával, Carole Drake lett Galambház hajnalban című fényképével, amelyet az angliai Rousham House-ban készített:

11823

Élet a kertben kategória győztese Nicola Munro lett Rám nézel? című képével:

5693

A lélegző helyek kategóriát Richard Hurst nyerte meg Kilátás a hegyre című felvételével, melyet Izlandon, Stokksnes földnyelven fotózott, amely a sziget déli csücskénél található.

7585

A bőséges Föld kategóriát Xuejun Xia nyerte Festői Föld című alkotásával, amely rizs termesztésére alkalmas teraszokat ábrázol, a kínai Yunnan tartományból.

9257

A fák és erdők kategória győztese a fényképét a sarki fényről készítette Svédországban, James Woodend felvételének az Emlékezetes éjszaka címet adta. Emlékezetes is lehet, hiszen – 34 °C volt miközben az Az aurora borealis-t fotózta.

4660

Zöld a városban. Ezt a kategóriát Amanda Kleinman nyerte az Amerikai veteránok és hadi sérültek emlékműve című képével.

9030

A magam részéről azt érzem: vannak brutálisan erős képek is közte, de akad, egynéhány, mely nem üti meg az én ingerküszöbömet. Nagyon megéri ellátogatni a verseny honlapjára, mert ezeken kívül lehet még egy csomó igazán érdekes és értékes fotót is látni. A portfólió győztesének fényképei itt tekinthetők meg, a fiatal “Az év kertfotósa díj első helyezettjének fotója pedig ide kattintva látható.