Kicsi kis kínai fényképezőgép premierje volt a Photokinán

Éppen múltkor írtam a kínai Venus Optics objektíveiről és arról, hogy milyen furcsa dolog is belegondolni abba, hogy a Kínai Kommunista Párt által irányított ország ipara szépen lassan felveszi a versenyt a nyugati – száz évekkel ezelőtt iparosodott – országokkal a fotótechnika területén is. Most már cserélhető objektíves kínai fényképezőgép is van!

2016-09-20

Az angol Young Innovators (fiatal újítók) szavakból származik a márkanév: YI. Tehát érdemes megszokni ezt a mozaikszót, ha fotós szaklapokat böngész az ember! A cég már jelen volt eddig is a fotótechnikai piacon akciókameráival és drónjaival, de most a Photokinára (nem azért Photokina, mert kínai fotókiállítás 😀 ) időzítve megtartotta a mikro 4/3-os érzékelőjű (17,3 x 13 mm CMOS), tükör nélküli, cserélhető objektíves fényképezőgépének a premierjét!

2016-09-20-2

2016-09-20-1
Ránézésre elég pofás kis gép, ami tudásában sem hozza szégyenbe a kínai céget, ugyanis 20 megapixeles érzékelője (amúgy a Sonytól vásárolja) képes 4K-ban videót és RAW-ban fotót előállítani. AF rendszere sajnos nem fázisalapú, csak kontrasztalapú, de legalább 81 AF pontot kapunk.
Egészen remeknek mondható 5 kép/mp sebességgel képes sorozatot lőni, remélhetőleg pufferrel is bírni fogja!
A kijelzője érintésérzékeny, keresőt nem találunk rajta, a képeket pedig SD kártyára rögzíti. Most, kezdetben két objektívet lehet hozzá vásárolni, egy 42,5 mm-es F/1,8 lencsét és egy 12-40 mm-es f/3,5-5,6 zoom optikát.

Árakról egyelőre semmi információ nincs.

Kínaiul tudó Olvasóim figyelmébe 😉 :