Májusi fotópályázatunk nyertesei

Kedves Fotoblog.hu olvasók, tisztelt játékosaink!

Mivel rengeteg jó kép érkezett be hozzánk, így úgy döntöttünk, hogy nem csak egy képet hirdetünk ki győztesnek, hanem az abszolút első helyezett mellett még két fotót értékelünk és emelünk ki. Külön öröm, hogy bejelenthetjük: az első helyezett nem 30×40 cm-es vászonképet kap nyertes képével, hanem 40×50 cm-est, míg a két külön kiemelt képet 30×40 cm-esben nyomtatjuk ki a díjazottak számára!

Kihirdetjük tehát a május havi játékunk abszolút első helyezettjét:

 Tóth-Piusz István  Pesti tükör című alkotása Budapest – Olympus SP-320 – ISO 800 – f/2.80 – 1/250 – 3.49 mm toth-piusz

A kép fantasztikusan visszaadja egy fényképben egy nagyváros hétköznapi pillanatát, amit talán sokan észrevesznek, de tudatosulni nem tudatosul csak nagyon kevesekben, fotóba önteni pedig igazán kevesek tudják. Színvilága, látványa egy merengős pillanatot juttat a szemlélődő eszébe a poszteren található szép modell által, ahogy nézi a kissé komor, melankolikus világot. Színvilága, textúrája egy megkopott fényképet juttat eszünkbe, ezt erősíti a háttérben a Gellért szálló és a Szabadság híd látványa is, mintha a régi Budapestről készült volna a felvétel, de ezt remekül ellensúlyozza a modell ajka és a modern gépkocsik sejlő látványa. Izgalmas, ellentétpárokkal teli fénykép, amely kiválóan megmutat egy szeltet a budapesti hétköznapokból.

Kiemelt képeink, és nyerteseink abc sorrendben:

 Horváth Zoltán  Hertelendi dombok, Canon EOS 6D :Tamron 70-200mm 2.8, 1/1000 s, f4, ISO 200, -0.33 eV, 139 mm.

horvath-zoltan

Kitartó türelem kell egy ilyen fotóhoz, hiszen nem minden pillanatban, nem minden évszakban lehet meglelni az ilyen csodát, mikor a magaslatból szemlélve a völgyet köd üli meg a táját és a felkelő nap fénye pászmákat rajzol a lankára.

 Tóta Krisztián  Térmozaik, (Budapest, Kálvin tér), Nikon D90, 18-105 mm f/3.5-5.6, f/5.6 5 sec – 0.3 EV ISO 200 34 mm

tota-krisztian

Lüktetés, tempó, ilyen egy éjszaka a nagyvárosi Budapesten, igazán remekül visszaadja ez a fénykép ezt a hangulatot a modern üvegház ablakain becsillanva!

 

Gratulálunk minden résztvevőnek, a nyerteseket értesítjük megadott elérhetőségeiken!

Címlapkép: Fortepan