Darwin-díj: már megint meghalt valaki szelfizés közben

Valószínűleg Darwin-díjra jogosult az a 43 esztendős Washington állambeli férfi, aki fegyverrel pózolva fényképezgette magát, de nem csak az exponálógombot nyomta meg, hanem a ravaszt is.

Az Independent beszámolója szerint a férfi, napközben többször készített magáról szelfit, úgy, hogy ezalatt fegyverével is pózolt, de egyik fénykép sem nyerhette el a tetszését, ezért még egyszer próbálkozott, immáron utoljára, mikor is töltve maradt a pisztolya – mesélte a férfi barátnője. Ekkor nem csak exponált, hanem a fegyvert is elsütötte, a helyszínen életét is vesztette.

Sajnos nem egyedüli eset ez, például tavaly ősszel, a 19 éves houstoni srác halt meg miközben fényképezte magát és az Instagramra akarta feltolni a fegyverrel pózolós szelfijét.

Az Independent cikkéből kiderül, hogy tavaly legalább 27 ember halt meg “szelfivel kapcsolatos” balesetben világszerte.

Szelfi-mentes zónákat hoztak létre például Indiában vallási összejöveteleken, kegyhelyeken, Oroszországban pedig az ottani belügyminisztérium kiadott egy brosúrát a polgárok számára biztonságos szelfizésről, kiemelve, hogy fegyverrel nagyon nem ajánlott szelfiket készíteni.

Forrás: Independentcímlapkép forrása