Még profibb, még drágább lett az AF-S NIKKOR 70–200 mm f/2,8E FL ED VR

A Nikon megújította, gyorsabbá, könnyebbé tette az FX-formátumú zoomos fényerős teleobjektívét az AF-S NIKKOR 70–200 mm f/2,8E FL ED VR-t.

nikon_lenses_afs_nikkor_70_200mm_pr-original

 

Az objektív legújabb verziója számos új fejlesztést tartalmaz: továbbfejlesztett AF-követés és expozícióvezérlés a VR SPORT móddal kombinálva, javult a teljesítmény a kép teljes területén, a fényveszteség pedig csökkent, legkisebb élességállítási távolság 1,1 m-es-re módosult, míg a maximális leképezési arány 0,11×-ről 0,21×-re nőtt. Továbbá: konfigurálható gombok teszik könnyebbé a működtetést az objektívvázon, miközben a zoomot és az élességet állító gyűrűk a hatékonyabb használat érdekében helyet cseréltek. Az új, magnéziumötvözetből készült objektívváznak, valamint a HRI- és a fluoritelemeknek köszönhetően az objektív könnyebb lett.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmarketing-igazgatója nyilatkozta:
[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]

„Az új NIKKOR 70–200mm f/2.8E kivételes ugrást nyújt képminőségben, miközben minden helyzetben gyorsabb és simább fotózást nyújt. A SPORT VR mód, valamint a Nikon legújabb 400, 500 és 600 mm-es teleobjektívjeitől örökölt ergonómia valódi továbblépést jelenthet a gyors, kiszámíthatatlan mozgást olyan profi D-SLR készülékekkel fotózóknak, mint a D5.”[/perfectpullquote]

A Nikon VR technológiájának legújabb generációjával a záridő akár 4 lépésközzel lassabb lehet a rázkódáscsökkentés kikapcsolásához képest, és a rendszer már a zárkioldó gomb félig történő lenyomásakor működésbe lép. A SPORT VR mód stabilabb keresőképet biztosít a kivételesen gyors mozgások rögzítésekor.

Az új optikai rendszerben hat ED üvegelem, egy fluorit objektívelem, valamint egy magas törésmutatójú (HRI) elem található. A Nanokristály bevonat csökkenti a szellemképet és a becsillanást a nagyobb képtisztaság érdekében, míg az elszíneződés, a színeltérés és a torzítás jól kontrollált a teljes zoomtartományban.

Az ára 2799 amerikai dollár lesz, ami középárfolyamon számolva – a cikk megjelenésekor – 778 122 ft-ot jelent. Idehaza azonban az ár még magasabb lehet a magas adóterhek miatt. Jelenleg az elődje 719 900 ft-ért vásárolható meg a Tripontnál.