Minőségi tartalom: Tamron objektívek újultak meg

SP 70-200 mm F/2.8 Di VC USD G2 (Model A025)

Profi fotósok számára minden bizonnyal remek hír, hogy a Tamron piacra dobja az SP 70-200 mm F/2.8 Di VC USD G2 (Model A025) optika legújabb, tovább fejlesztett változatát, ami full frame-es és APS-C szenzoros vázakon is használható.
A japán mérnökök alaposan átdolgozták a mechanikai, elektronikai és az optikai részeket, hogy növeljék az autofókusz sebességét és pontosságát, továbbá: megerősítették a rázkódáscsökkentő (Vibration Compensation) funkciót, így 5 fényértéket is nyerhetünk fotózás közben, ha kézből akarjuk kitartani az objektívet, ami kell is, hiszen súlya nagyjából másfél kilogramm. Természetesen a lencserendszere is megújult, ami azt jelenti, hogy korszerűbb bevonatokkal látják el a szellemképesedés és a becsillanások megelőzése érdekében, közelpontja pedig 95 cm-re csökkent. Az Egyesült Államokban márciusban kezdődik a forgalmazása 1299 dolláros áron Nikon F és Canon EF bajonettekkel.


10-24 mm F/3.5-4.5 Di II VC HLD (Modell B023)

Nem csak a profiknak szánt optika újult meg, hanem az APS-C-s gépekre kitalált 10-24 mm-es is. Mostantól rázkódáscsökkentőt is építenek bele, ami 4 fényértéket segíthet gyenge fényviszonyok közt. A 2008 óta piacon levő elődhöz képest ennél a típusnál is áttervezték lencserendszerek bevonatait, így a gyártő ígérete szerint még kontrasztosabb képeket kaphatunk. Nikonra és Canonra lesz egyelőre elérhető