Prémium kompaktokat mutatott be a Nikon

Új, prémium kompakt fényképezőgép-termékcsaláddal jelentkezik a Nikon. A három fényképezőgép közös jellemzője a nagy fényerejű optika és az 1″ típusú, CX formátumú képérzékelő, mellyel 20,8 megapixeles állóképeket rögzíthet JPEG- vagy NEF- (RAW-) formátumban a felhasználó, mozgókép üzemmódban pedig 4K/UHD-videókat 30p/25p sebességgel. 

premium_range--original
Három készülék alkotja a vadonatúj termékcsaládot: a Nikon DL24-85 f/1.8-2.8, a Nikon DL18-50 f/1.8-2.8, valamint a Nikon DL24-500 f/2.8-5.6. A Nikon D-SLR objektívekhez hasonlóan mindegyik fényképezőgép NIKKOR márkájú zoomobjektívet tartalmaz.

Minden Nikon DL prémium kompakt fényképezőgép használja a Nikon speciális hibrid AF-rendszerét, a háttérben pedig négy CPU-s “EXPEED 6A” képfeldolgozó rendszer a motorja hajtja a fényképezőgépet. Akár 20 kép/mp sebességgel lehet így felvételeket készíteni. A Nikon “Dual Detect” optikai VR (rázkódáscsökkentés) rendszere továbbfejlesztett remegésérzékelést biztosít. Ezenfelül mindegyik fényképezőgép rendelkezik az ISO 518-as vakupapuccsal is.

Nikon DL24-85 f/1.8-2.8 

A nagy fényerejű NIKKOR 24-85mm f/1.8-2.8 zoomobjektív szuper makró módot is nyújt miniatűr dolgok szerelmeseinek. A fényképezőgép 1,037 megapixeles, dönthető OLED-érintőképernyőt és felugró vakut is tartalmaz. Az objektívvázon testre szabható vezérlőgyűrű és zoomgyűrű helyezkedik el. Ezüst vagy fekete színben kapható.

Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 

Páratlan még a tükörreflexes gépekre készült objektívek közt is az f/1,8-as fényerő valódi 18 mm-en, még a Nikonnak is ez az első ilyen objektíve ultranagy látószögnél. A gép 1,037 megapixeles, dönthető OLED-érintőképernyőt és beépített perspektíva korrekciót is tartalmaz. Klasszikus fekete színben kapható.

Nikon DL24-500 f/2.8-5.6 

A kivételesen erős, 21x-es zoommal ellátott NIKKOR objektív és a SPORT (VR) mód révén ez a Nikon DL készülék kezdő fotósok kedvence lehet átfogásával és jó fényerejével. Ez a gép is klasszikus fekete színben kapható.

Természetesen – alkalmazkodva a mai kor követelményeihez a “SnapBridge” app segítségével a Nikon DL fényképezőgépek mindig kapcsolatban lehet okostelefonokkal, tabletekkel is, így mindig és mindenhol megoszthatók az elkészült fotók.