Remény az új életre

Sajnos, a tárhelyszolgáltatónk hibája miatt rögtön az indulásunk után elérhetetlen lett blogunk, így csak most tudunk beszámolni a World Press fotó 2016-os nyertes képéről is. Aktualitását nem kell bemutatni: a menekültválsággal kapcsolatban sok-sok fénykép érkezett be a pályázatra, de ezt a szerb-magyar határnál készült felvételt választotta a zsűri a 2015-ös év fotójának. A Budapesten élő ausztrál fényképész, Warren Richardson 2015 augusztus 28-án készítette a fényképet a hajnali órákban a Hold fényénél, mint egy menekült nyújtja át gyermekét a szögesdrót kerítésen. (Érdemes ellátogatni honlapjára is, mert számos felvételt láthatunk tőle a magyar-szerb határon lezajlott menekültdrámáról.)

Warren Richardson szabadúszó fotóriporter jelenleg, hazánkban, Budapesten él.

Ausztráliában született 1968-ban, autodidakta fényképész, akit az emberi és környezetvédelmi kérdések foglalkoztatnak, valamint megbízásokat vállal újságok, magazinok és vállalatok számára.

Dolgozott és élt már Ázsiában, az Egyesült Államokban és Európában is. Miközben a déli határunkon munkáját teljesítette, fényképezett a röszkei konfliktusról rendőrök teperték le és verték meg, majd beszállították a szegedi rendőrőrsre – erről részletesen beszámol az Átlátszó riporterének is.

A következő projektje a sarkkörön folytatódik, hogy az ember által okozott klímaváltozásról tudósítson, hiszen úgy tartja az ausztrál fotós: “Nem atyáinktól örököltük a Földet, hanem gyermekeinktől kaptuk azt kölcsön.”

Migrants crossing the border from Serbia into Hungary.

Canon 5D Mark II. 1/5-ös zársebesség, 24mm-es gyújtótávolság, 1,4-es rekesz és 6400-as ISO.