Rövid teszt: Pentax KP + minta képek

A Fotoplus jóvoltából éppen most tartózkodik nálam egy kiadós teszten a Pentax új fényképezőgépe a KP! Amióta nálam van a készülék igyekeztem kihasználni a kora tavaszi időjárást és fotóztam vele jó pár képkockát. Tapasztalataimat röviden összegezve azt mondhatom a Pentax KP-ről, hogy rendesen odapakolta magát a gyártó! Bátran kijelenthetem, hogy szolgáltatásaiban, képminőségében egy remek gépet dobtak piacra!

A teljes teszt itt olvasható!

Ami egyből elnyerte a tetszésemet:

Pár évvel ezelőtti középkategóriás full frame-es vázak képminőségét hozza magasabb ISO-nál, dinamikatartományban is a 24 megapixeles APS-C szenzorával!

A cserélhető markolatnak köszönhetően (a gépről készült fényképek közt látható is a hozzáadott három markolat is) saját kezünkhöz igazíthatjuk fogását.

A stabilizátora révén, akár 1/25-nél is bemozdulásmentes képeket kapunk.

Az LCD monitora kihajtható.

Súlya kicsi, így természetjáróknak, turistáknak is ajánlható!

Sorozatfotózás szempontjából is ideális, csak úgy tűnik, hogy puffere hamar megtelik, utána kissé belassul a sorozat sebessége.

Ami nem igazán nyerte el a tetszésemet:

A menüje egészen kesze-kusza és nem túl esztétikus (az a K-3 II-nél is így volt).

Nincs a felső részén státusz LCD.

Mindenesetre, ha egy jó minőségű, könnyű fényképezőgépet keresel, akkor megtaláltad! 🙂 Az idén bemutatott gép részletes specifikációja itt olvasható!

További észrevételekkel, tapasztalatokkal az átfogó tesztben jelentkezem majd, addig beszúrok pár tesztképet, ami aztán mindenkinek bizonyítja, hogy nem kispályás, de nem is középszerű ez a Pentax KP! A nagyfelbontású jpg-k itt le is tölthetők! A RAW-ok, DNG kiterjesztéssel itt érhetők el! 

A teljes teszt itt olvasható!