Rövidesen érkezik a Canon M3 utódja M5 néven

Valószínűleg M5 néven jelentkezik még 2016-ban a tükör nélküli, cserélhető objektíves M3 utódja, ami ugyancsak APS-C szenzoros lesz – szól a Canon pletykaoldal bejegyzése.

canon-eos-m3
Canon EOS M3

Egyelőre nincs túl sok infó róla, de úgy tűnik, hogy nem lesz képes 4K-s videók készítésére és a duálpixeles AF-et sem fogja támogatni. Vélhetően a külső sem okoz majd túl sok meglepetést, marad a már megismert formavilág. Tehát úgy néz ki, hogy a Canon nem tervez forradalmi változásokat eszközölni MILC vonalán, pedig – szerintem – sokan vevők lennének egy minőségi full frame-es, tükör, nélküli gépre tőlük. Biztos vagyok benne, hogy az felkavarná az állóvizet, hiszen mind a Canon és mind a Nikon (állítólag ők fel is hagynának az egész 1-es szériával) kissé mostohagyermekként kezeli ezt a kategóriát, noha olyan neves gyártók, mint a Sony, Fujifilm, Olympus, Hasselblad nagy fantáziát lát a szegmensben.

A Canon több mint valószínű, hogy nem fontolgatja feladni ennek a rendszernek az előállítását, hiszen – megint csak a Canon rumors szerint – jövő év elején bemutatja EF-M 18-150 mm-es f/3,5-6,3 IS objektívét is.

Címlapkép: Canon