Teszt: Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD

[spp title=”Összegzés”]

Egy rendkívül jó minőségű objektívet kaptunk tesztelésre a Triponttól. Mind a szerkezete, mind pedig a képek minősége kellően meggyőző volt. Kifejezetten tetszett a beépített stabilizátor, hiszen hatalmas nagy segítséget nyújt nagy gyújtótávolságnál, rövidebb záridőnél fényképezve. Az élessége messze-messze túlszárnyalja az elvárásokat, amit az ember egy ilyen átfogású, zoom-tartományú lencsétől elvárna. A fókuszálásnál csak elvétve találkoztam bizonytalan működéssel, ami lehet a gépek “pillanatnyi elmezavara” is (Canon 70D, Canon 6D). A zavaró optikai torzításokat remekül szűri ki a Tamron speciális üvegbevonata, ezekkel gyakorlatilag nem is kell szerencsére számolni.

Kritikával csak a súlyt és a méretet tudnám illetni és az f/5-ös kezdő rekeszt. A 359 900 ft-os vételára egyáltalán nem vészes, főleg, ha a tudását nézzük, tehát kifejezetten ajánlom azoknak, akik hobbiból, szenvedélyből,  munkából kifolyólag keresnek egy olyan optikát, amivel jó messze ellehet lőni és az elkészült fényképeket nagyméretű nyomtatásban is szeretnék viszontlátni, merthogy a képek élessége abszolút lehetővé teszi ezt is!

Az objektívet a Tripont Kft. adta kölcsön nekünk tesztelésre. Nikonra, Canonra, Sonyra megvásárolható náluk 359 900 ft-ért.

jo nemjo
-jó gyártási minőség
-fóksuzskála az objektíven
-pompás stabilizátor
-éles képek
-remekül szűri a kromatikus aberrációt, becsillanást
-pontos fókuszálás
-állványcsatlakoztatási lehetőség
-baráti ár
-nehéz és nagy méret