Kevés fénynél is jól látnak a Canon új hálózati biztonsági kamerái

A Canon Europe ma két új, gyenge fényviszonyok melletti használatra tervezett hálózati biztonsági kamerát mutatott be. Mindkét modellt beltéri használatra tervezték, a VB-M50B típus egy polcra, asztalra helyezhető biztonsági kamera, VB-H651V jelzésű társa pedig plafonra rögzíthető dómkamera kivitelben készül.

Mindkét biztonsági kamera olyan fejlett optikával és képérzékelő szenzorral készül, amellyel kevés fény mellett is lehetővé válik a jó minőségű felvételek készítése, az optikai zoomjuk pedig távolról is irányítható.
Holdfénynél is tökéletes színes felvételt készít

VB-M50B
VB-M50B

A VB-M50B belsejében egy nagy érzékenységű, 1,3 megapixeles felbontású Canon DIGIC DV III-as CMOS képérzékelő szenzor található, az ötszörös optikai nagyítást biztosító objektív pedig a nagy rekesznyílás révén a szokásosnál több fény juttat a kamerába – az új modellek optikája széles látószögnél F1.8-as, maximális zoom mellett pedig F2.4-es rekeszértéket kínál, tehát még ötszörös nagyítás esetén is világos felvételeket kapunk.
A VB-M50B kamerával még 0,04 lux mellett is lehetséges színes felvételeket készíteni. 0,08 lux megvilágítás mellett – ami nagyjából holdfényt jelent – egy akár 90 méterre álló ember arca is felismerhető a felvételeken. Monokróm felvételek rögzítéséhez ennél is kevesebb, 0,002 lux fénymennyiség is elegendő.
Speciális tulajdonságainak köszönhetően ez a kamera ideális olyan környezetben, ahol 24 órás felügyeletre van szükség, beleértve akár a titkosszolgálati megfigyeléseket vagy bizonyítékok rögzítését is.

A VB-M50B kamerában a Canon új Clear IR üzemmódja is megtalálható, amely lehetővé teszi nagyfelbontású monokróm felvételek rögzítését akár éjjel, akár nappal is. Ebben a módban a színes felvételekhez képest tisztább, nagyobb felbontású és részletgazdagabb felvételek készíthetők, különösen távolról. Ráadásul a kamera képes lecsökkenteni a talajról felszálló meleg levegő által okozott torzítást is, ezért alkalmas rossz környezeti viszonyok között, nagyobb távolságról történő megfigyelésre is.

VB-H651V
VB-H651V

A Canon másik újdonsága, a VB-H651V dómkamera Full-HD felbontásának és széles, akár 122,1°-os látómezejének köszönhetően képes éles, jól definiált felvételeket készíteni nagyobb területekről is. Ideális olyan felügyeleti felhasználásra, ahol a jó képminőségre az arcfelismeréshez vagy az analitikai elemzésekhez van szüksége a felhasználónak.

Mindkét biztonsági kamerában megtalálható a Motion Adaptive Noise Reduction funkció: a Canon által fejlesztett algoritmus érzékeli a mozgó tárgyakat, és ennek megfelelően, dinamikusan növeli a zajcsökkentés szintjét, hogy a gyenge megvilágítású helyeken is jól láthatók legyenek az események.

[pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”#ff9600″ class=”” size=””]„Egyre fokozódó igény mutatkozik az olyan nagy teljesítményű videós felügyeleti rendszerek iránt, amelyek egyaránt képesek jó minőségű felvételeket készíteni éjjel és nappal is. Ez pedig minden korábbinál nagyobb jelentőséget kölcsönöz a gyenge fényviszonyok közti használatra tervezett technológiáknak”[/pullquote]

– mondta el Julian Rutland, a Canon Europe Európai NVS marketingigazgatója.

Mindkét új biztonsági kamera könnyen kezelhető grafikus felhasználói felületen keresztül vezérelhető, de különféle böngészőkkel és mobil eszközökkel is kompatibilisek.

Műszaki adatok:

• A VB-M50B rekesztartománya F/1.8-tól (nagy látószög) F/2.4-ig (telefotó) terjed 600 mm-es fókusztávolság mellett (35 mm-es filmnek felel meg). A felvételek 1,3 MP-es felbontásúak. A kamera akár 0,04 lux értékű fényerősség mellett is képes színesben rögzíteni, a monokróm felvételek esetén pedig 0,002 lux értékű minimális megvilágításra van szükség. A VB-M50B aszferikus és UD (ultra alacsony szórású) lencsetagokat kapott a kromatikus aberráció kockázatának csökkentése érdekében, valamint azért, hogy a felvételek mindenkor jól fókuszáltak és élesek legyenek.
• A VB-H651V-nél 2,1MP-es Full-HD felbontású 1/3”-os CMOS szenzort, valamint F/1.2 (széles látószög) – F/1.8 (telefotó) 2,4-szeres optikai zoomlencsét találunk. A kamera képes akár 0,035 lux értékű fényerősség mellett is színes felvételeket készíteni, míg monokróm képek esetén 0,002 lux a minimális érték.
Mindkét új kamera kompatibilis az ONVIF Profile S és G szabvánnyal.

A készülékek már Magyarországon is rendelhetőek. A vásárlók, a VMS partnerek és a rendszerintegrátorok a következő weboldalon találhatnak további információkat a Canon hálózatikamera-kínálatáról: http://www.canon.hu/for_work/business-products/network-cameras/