Videósok figyelmébe: LUMIX FZ2000

A Panasonic a Photokinára időzítve leplezte le a LUMIX bridge fényképezőgépét, a DMC FZ2000-es modellt, amely 20x-os optikai zoomot biztosító objektívvel, 1,0 hüvelykes MOS-érzékelővel, MOV/MP4 formátumú, korlátlan 4K videórögzítést kínál.

A LUMIX FZ2000 modellbe a legújabb fejlesztésű LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívrendszer került, amely 20x-os optikai zoomot (35 mm-es egyenértékre átszámítva: 24-480 mm) és F2,8-4,5 fényerőt biztosít. A 16 lencsét 11 csoportban tartalmazó objektívrendszer kimagasló optikai teljesítményt kínál minimális szellemképpel és elmosódással, miközben a professzionális videókamerákból ismert tartórúd mechanizmus is megjelenik ebben a készülékben.
A belső zoomszerkezettel együtt a tartórúd kiváló tömegközépponti stabilitást eredményez a könnyed és stabil zoomoláshoz, így a kép elmosódása lényegesen – hozzávetőleg 80 százalékkal – kisebb az ezt megelőző LUMIX FZ1000 modellhez képest.
Ez a fényképezőgép 4K videórögzítésre képes (Cinema 4K: 4096×2160 / 24 fps és QFHD 4K: 3840×2160 / akár 30 fps) MOV/MP4 formátumban, és full-HD videót vesz fel ultramagas, 200 Mbps (ALL-Intra) vagy 100 Mbps (IPB) átviteli sebesség mellett.
A felhasználók szabadon választhatnak MOV, MP4, AVCHD Progressive és AVCHD formátumok között, különböző képkockasebességek mellett – a használatnak megfelelően. A profi felhasználók számára a rendszer frekvenciája rugalmasan átállítható 59,94Hz (23,98Hz) / 50,00Hz / 24,00Hz értékekre. A LUMIX FZ2000 opcionális HDMI-kábelen keresztül valós idejű képátvitelt tesz lehetővé külső monitorra/felvevő egységre – a videórögzítéssel egyidejűleg. Az egyedülálló videófelvétel mellett a LUMIX FZ2000 olyan professzionális funkciókkal is rendelkezik, mint a Dolly Zoom, VFR (állítható képkockasebesség), gyorsított felvétel és Stop Motion animáció.
A filmipari igényekre reagálva a Panasonic térítés ellenében szoftverfrissítési szolgáltatást nyújt a LUMIX FZ2000 modellhez, így a készülék a V-Log L videófelvételt is lehetővé tesz.
A LUMIX FZ2000 készülékben egy 1 hüvelykes nagy érzékenységű MOS képérzékelő kap helyet, amely 20,1 megapixeles, nagy felbontású kép rögzítésére ad lehetőséget. A nagyméretű MOS képérzékelővel javul az S/N-arány, mely a zaj nagymértékű csökkenését eredményezi, még ISO 12800 fényképezés esetén is.
A LUMIX FZ2000 ultranagy, 0,09 másodperces sebességű AF-fel rendelkezik, és nagy sebességű, 12 fps (AFS) / 7 fps (AFC) sorozatfelvételre képes, mellyel akár 100 (JPEG) / 30 (RAW) fókuszált fényképet is készíthet gyorsan mozgó tárgyakról.
A 4K PHOTO funkció segítségével 30 fps sebességgel kaphatja lencsevégre a hirtelen múló pillanatokat – a 4K sorozatfelvétel képkockáiból pedig kiragadja a legjobbat és azt fényképként mentheti el. A felhasználók 8 megapixel felbontású képet menthetnek el, amely elegendő az A3-as méretű nyomtatáshoz.
A beépített utófókusz funkcióval minden egyes képkockához külön kiválasztható a fókuszterület a fényképezést követően is, míg a Panasonic új fókuszhalmozási funkciója segítségével a felhasználók több fényképet is készíthetnek ugyanarról a képkockáról más-más rekeszértékkel, majd egyetlen képben egyesíthetik ezeket és kiválaszthatják a fókuszterületet. A fókuszhalmozás különösen makrofényképezés esetén bizonyulhat hasznosnak.
A LUMIX FZ2000 OLED LVF (Live View Finder) elektronikus keresővel rendelkezik, amely 2360K képpontos felbontást és 2,18x / 0,74x (35 mm-es egyenértékre átszámítva 4:3) nagyítást tesz lehetővé. Az LVF funkcióhoz alkalmazott OLED nagy válaszsebességet biztosít – a minimális időbeli elmaradás 0,01 másodpercnél is kevesebb, a 10 000:1 nagy kontrasztarány pedig egyedülálló látványt nyújt. Megközelítőleg 20 milliméteres szemtávolság esetén kiváló láthatóságot és a szemüveges felhasználók számára is kényelmes fotózási élményt kínál.
A LUMIX FZ2000 fényképezőgép a stabil tartás érdekében gondosan kialakított markolattal rendelkezik, amellyel még a hosszan tartó fotózás is kényelmes. Az első/hátsó kettős tárcsarendszer segítségével közvetlenül állítható be a zársebesség, valamint a tárcsák, gombok, karok és kapcsolók optimális elrendezése intuitív kezelést biztosít a fényképezés és videózás kényelme érdekében.
A kezelés segíti a nagyméretű, 7,6 cm átmérőjű, megközelítőleg 1040K képpontos hátsó változtatható szögű érintőképernyővel, amely közel 100 százalékos látószöget biztosít alacsonyan vagy magasan történő fotózáshoz is.

További funkciók:

• 3,5 mm-es jack-mikrofoncsatlakozó / 3,5 mm-es jack-fejhallgatócsatlakozó
A 3,5 mm-es jack-mikrofoncsatlakozó külső mikrofon használata esetén kitűnő minőségű hangfelvételi lehetőséget kínál, a 3,5 mm-es jack-fejhallgatócsatlakozó pedig a hangfelvétel valós idejű nyomon követését teszi lehetővé.
• Könnyedén vezeték nélküli, Wi-Fi kapcsolatot létesíthet okostelefonjával
A LUMIX FZ2000 a könnyű kezelhetőség melletti rugalmasabb fotózási élmény és azonnali képmegosztás érdekében Wi-Fi csatlakozási képességgel (IEEE 802.11 b/g/n) rendelkezik.
• Opcionális kiegészítők
Számos opcionális professzionális kiegészítő kapható, köztük a külső vaku (DMW-FL580L, DMW-FL360L, DMW-FL200L), sztereó puskamikrofon (DMW-MS2), LED videómegvilágítás (VW-LED1), távirányító az exponáláshoz (DMW-RSL1), 67mm-es PL-szűrő (DMW-LPL67) és mikrofonvédő (DMW-LMCH67), amelyekkel még nagyobb teret engedhet kreativitásának.