Fotoblog.hu

Tesztek, hírek amatőr és profi fotósoknak

Hírek

Nagyon különleges makróobjektívet mutatott be a Canon

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Tegnap hírt adtunk arról, hogy érkezik egy ledfényvilágítású makró objektív a Canontól, most végre hiteles információkkal is szolgálghaunk, ugyanis a Canon ma többek között hivatalosan is bemutatta az EF-M-es 28 mm-es f/3.5 fényerejű makróoptikáját, amit tükör nélküli, cserélhető objektíves gépeihez tervezett. Igazi kuriózum, hogy a kisméretű és könnyű objektív a világ első objektívje beépített makróvakuval.

EF-M-es 28 mm-es f-3.5 2

Beépített világítás

A makróvaku előnye, hogy a fotós közelről fotózhasson le egy témát anélkül, hogy saját maga, vagy a fényképezőgép árnyékot vetne arra. A kisméretű tárgyak fotózása esetén ezen az új objektíven a fotós az objektíven lévő kapcsolóval aktiválhatja a beépített világítást, illetve szabályozhatja az objektív elején lévő gyűrűből érkező fény intenzitását és irányát is.

EF-M-es 28 mm-es f3.5 3

Egyedülálló nagyítást kínál

A kategóriájában egyedülálló az optika, hiszen életnagyságú 1,0-szeres nagyítást érhetünk el vele, a Super Macro módnak köszönhetően pedig 1,2-szerest. Ami pedig különösen csábító: új makróobjektív akár 13 milliméterre is képes fókuszálni.
Az objektív hétlamellás kör alakú blendekialakítása a háttér egyenletes elmosását is lehetővé teszi. A 45 milliméteres gyújtótávnak köszönhetően (amely 35 milliméteres formátummal ekvivalens) pedig változatos portré- és szélesebb látószögű képek is bármikor készíthetők vele.
Videók készítéséhez is ajánlja a Canon az objektívet, annál is inkább mert STM technológiája szinte hangtalan fókuszálást biztosít, így a zoomolás hangja nem zavarja meg a filmfelvételt.
Az autofókusz gyorsaságának teljes körű kihasználásához május végén érkezik firmware-frissítés az EOS M3 és EOS M10 fényképezőgépekhez.

Forrás: Canon Magyarország

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %