Csúcsra járatva: Olympus E-M1 teszt (+ a 40-150 mm-es f/2,8 és a 14-42 mm-es f/3,5-5,6-os kitobjektív tesztje)

[spp title=”Videó”]

Full HD-ban, HD-ban és SD felbontásban tudunk videókat készíteni, ami teljességgel megfelel az átlagos felhasználóknak méretben. Amit érdemes tudni, hogy amikor a videokimenet beállítása PAL, a képsebesség 30p értéke 25p-re változik. A fájlkiterjesztés MOV, vagy Motion JPEG, ez utóbbi a kisebb méretű videókhoz javasolt.
Manapság igencsak népszerű a time lapse, ezért a kamera képes ezeknek a rögzítésére is. Eléggé tág határok közt lehet beállítani a gépet. A fényképezőgép beállítható, hogy automatikusan time lapse felvételeket készítsen.
Az elkészített képek egyetlen mozgóképként is felvehetők, így nem kell utólag babrálni az összefűzéssel. Beállítható továbbá a felvételek közti idő, a formátum és a rögzítendő képek száma is.

Videós tapasztalataimat összegezve azt mondhatom, hogy nagyon nagy mértékben segíti a munkámat, hogy nem csak a kis monitoron, hanem a keresőben is kézhetem a felvételt, hiszen jóval stabilabban kitartható így a kamera. Igazán élvezetes dolog, hogy felvételkészítés közben is használható a rázkódáscsökkentő!