Pentax K-3 II. teszt: nagymenő a nehézfiúk közt

[spp title=”Összegzés”]

További hírekért, érdekességekért, tesztekért keresd Facebook oldalunkat!

Kisebb hiányosságai ellenére igazán megszerettette magát velem a Pentax K-3. Nem csak a hétköznapi használatban mutatkozik meg tudása, hanem nagyon egyedi és különleges funkciói által is kitűnik a mezőnyből a 24,35 effektív megapixeles fényképezőgép.
Bizony a következő verzióba érdemes lesz beletenni egy érintésérzékeny kijelzőt, ami kihajtható is, a WI-FI-t, a menürendszeren is érdemes lesz dolgoznia egy design-ernek, grafikusnak, továbbá az akkumulátor fedelének kis nyitószerkezetét is illene majd áttervezni, mert így eléggé sérülékeny. Mindezek persze külsőségek, hiszen a gép fényképezési és videós tulajdonságaiból mit sem vonnak le. Jó ISO kezelés, kiváló dinamika, korrekt képminőség jellemzi, így nem csak otthoni fotózgatásra ajánlható, hanem komolyabb munkákra is kiválóan alkalmas. Ehhez kell vásárolni hozzá jó minőségű objektíveket, mint például a tesztben szereplő 16 – 85 mm-est és természetesen egy külső vakut is.
Kiemelendő a rázkódáscsökkentője, amely veri a kategóriatársait, hiszen ott az objektívbe építve találjuk meg ezt, ráadásul nem ilyen hatékony. Az aluláteresztő szűrő nélküli képérzékelő önmagában már felcsigázza az érdeklődést iránta, amit csak tovább fokoz a csillagfotózásra kifejlesztett Astro Tracer, a nagy felbontású képek alkotására létre hozott Pixel Shift Resolution System is.
A fényképezőgépet ajánlhatom mindazoknak, akik profi gépekre jellemző képminőségre vágynak, de még nem szeretnének full-frame-es vázba befektetni. Nem fogják megbánni a döntést, hiszen olyan fényképezőgépet kapnak a pénzükért, amely felveszi a versenyt a Canon és a Nikon kategóriatársaival – egy igazi nagymenő a nehézfiúk közt.
A fényképezőgépet a Fotoplustól kaptam tesztelésre kölcsön, amit ezúton is köszönök. A tesztelt kombinációban az ára jelenleg 449 900 ft. A gépváz ára: 299 900 ft. 

További hírekért, érdekességekért, tesztekért keresd Facebook oldalunkat!

joDupla kártyafoglalat
Gyors működés
Nagyon jól használható GPS
Fantasztikus rezgéscsillapítás
Nagyon jó képminőség
Szuper nagy felbontású képek
Kiváló csillagfotózási képességek
Jó zajkezelés nagy ISO-nál is
Remek dinamikatartományú képek
Nincs aluláteresztő szűrő (és lehetőség a szimulálásra!)
Strapabíró szerkezet
Gyors autofókusz
Kézreálló szerkezet

nemjoNem kihajtható és nem érintésérzékeny a képernyője
Kissé avítt megjelenésű menü
Sérülékeny akkumulátorfedél kallantyú
Sok esetben a gyári szoftverhez kötött képfeldolgozás
Nincs lehetőség kisebb méretű RAW-ok készítésére
Nincs WI-FI