A Profi: Canon 1Dx Mark II

[spp title=”Összegzés”]

Azok a funkciók, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy profi riportergép legyen, mind benne vannak, így: a kiváló puffer, a piszok gyors sorozat, a nagy teljesítményű akkumulátor, a megbízható, pontos és szintén gyors autofókusz, aminek minden eleme (61 pont) f/8-as lerekeszelésig működik, és ehhez elsőrangú ISO minőség társul, úgy, hogy eközben a videózás is öröm vele!

Gyártási minősége nem hagy kétséget afelől, hogy egy elnyűhetetlen gép, hiszen zárszerkezete is 400 000 exponálásra tervezett.

Nem éreztem kevésnek a duál pixeles, 20,2 megapixelt tartalmazó CMOS szenzort, hiszen kellően minden igényt kitudott szolgálni az általa alkotott képekkel.

Nem volt egyetlenegy olyan momentum, amikor a gép tudását kevésnek véltem volna, talán csak az autofókusz pontok kiterjedését éreztem kissé szűkösnek. Tehát: jól át kell gondolnom, hogy mit tudnék negatívumként elmondani róla, inkább csak az árát tudnám zavarónak mondani, hiszen azért az a 2 074 901 ft azért az mégis csak sok pénz! Amit én a következő típusba beleépítenék, az a kihajtható, forgatható, teljes időben érintésérzékeny monitor! A cFast memóriakártyás megoldás alapvetően nem rossz, hiszen ez biztosítja, hogy a maximális mértékben ki lehessen használni a fényképezőgép tudását, szóval az a plusz költség szerintem bőven megéri már!

További hírekért, érdekességekért, tesztekért keresd Facebook oldalunkat!

Ezúton is köszönöm szépen még egyszer a Canon hazai képviseletének, hogy lehetőségem volt tesztelni ezt a fantasztikus gépet!

jo nemjo
-elsőrangú gyártási minőség
-szuper jó képminőség

-példaértékű ISO kezelés
-páratlanul jó dinamikatartomány
-400 000 expóra tervezett zárszerkezet
-fantasztikus gyorsaság
-61 pontos AF
-nagyon jó minőségű 4K videók
-bámulatosan jó követőfókusz videózás közben
-magas ár
-kissé szűkös fókuszterület a keresőből nézve
-nem kihajtható monitor és csak fókuszállításnál érintésérzékeny

Grafikák forrása: Canon.hu

Related Posts