Szinte profi gép: Canon 80D + Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM teszt

[spp title=”Videó”]

A 90D-ben már kötelező elem kell, hogy legyen a 4K-s videózás, ugyanis a 80D “csak” full HD-ban tud videót rögzíteni. Ez persze bőséggel elegendő a hétköznapi célokon túl még komolyabb munkákhoz is. Igaz, a tükrös konkurencia közül (Nikon 7200, Pentax K-3) egyik sem tud ilyen felbontással videózni, tehát nincs lemaradva a versenytársak közt ilyen tekintetben sem.

Videóinkat MOV ALL-I tömörítéssel vagy MP4, IPB normál, enyhe tömörítéssel menthetjük a memóriakártyára. Méret tekintetében az 1920 × 1080 pixeles és az 1280 x 720 pixel szélességet állíthatunk be 29,97 kép/mp, 59,94 kép/mp, 25,00 kép/mp, 50,00 kép/mp és 23,98 kép/másodperc mellett.

A fényképezőgéphez kapott objektív, mint ahogyan már írtam, példásra vizsgázott fókuszálásból és ezek a nagyszerű teszteredmények a következő videókban is látszódni fognak, hiszen végig követőfókuszt használtam.

Az opcionálisan az objektívhez kapható PZ-E1 Power Zoom Adapterrel a kézi mozgatásnál sokkal finomabban lehet szabályozni a zoomolást videórögzítés közben. Vagy az adapterrel Wi-Fi-n keresztül távolról is változtathatjuk a beállításokat!

A bizonyos időközönként készített állóképek automatikus összefűzésével time-lapse videó is készíthető MOV formátumban, full HD-ban.

Mindezeket a tapasztalatokat összegezvén azt mondhatom teljes biztonsággal, hogy bizony a 4K hiánya ellenére ezzel az objektívvel egy profi videókamerát is kapunk, amihez akár külső mikrofont, fülhallgatót is csatlakoztathatunk, így egészen komoly munkákat is bevállalhatunk vele! Hiba a gépben nem lehet, csak a videós szúrhatja el a felvételeket! 😉

eos-80d-video-creator-kit_1_xlForrás: Canon USA