Brutál jó képeket ultrazoom kompakttal is lőhetsz! Íme a példa a Sony RX 10 III-mal:

Azt, hogy nem kell milliós eszközpark a remek fotókhoz most megmutatta a Chris Schmid fotóművész. Ugyanis az afrikai vadvilágról készített fotósorozatát egy ultrazoom bridge géppel készítette, mégpedig egy Sony RX 10 III-mal. Persze ez a masina nem valami kis gagyi szerkezet, hanem szinte már professzionális fényképezőgép 1 colos szenzorral, fényerős optikával és brutális zoom-tartománnyal. 

A természet törvényei képekben

A díjnyertes természetfotós lenyűgöző képsorozaton örökítette meg az afrikai vadvilágot, ahol a természet és a túlélés törvényei uralkodnak.

Etosha National Park

Chris Schmid fotóművész kalandos fotóexpedícióra indult a namíbiai só-sivatagba. A fotók Chris dokumentumfilmjének, az „Afrikai túlélők” részét képezik, amelyek Afrika veszélyeztetett állatfajainak mindennapjait követi. Képsorozata hűen ábrázolja, hogyan viselkednek az állatok különböző életkörülmények között.

Etosha National Park

A különleges környezetet egy 24-600mm széles zoomtartományú, 25x zoomobjektíves és egy rendkívül erős képérzékelővel ellátott Sony RX10 III fényképezőgéppel örökítette meg, amellyel szenzációs részletességű közeli felvételeket készített.

Etosha National Park

Képsorozatában fekete orrszarvúkat és rendkívül ritka sivatagi hiúzokat jelenít meg, valamint tanúi lehetünk egy oroszlánfalka életének vadászat közben. Fotói hűen ábrázolják a sivatagi vadélet magányos és elhagyatott, mégis különleges szépségét.

Etosha National Park

A díjnyertes, svájci származású fotográfus, Chris Schmid az évnek abban a szakaszában örökítette meg lenyűgöző képsorozatát, amikor az időjárási viszonyok rendkívül változékonyak. Ahogy a fotókon is látható a szélsőséges decemberi időszak számos kihívás elé állította a művészt, amely a nehézségek ellenére hozzájárult a kiemelkedő felvételek létrejöttéhez.

Etosha National Park

Chris pár jó tanáccsal látja el azokat, akik a legjobb természetfotókat szeretnék készíteni:

  • Biztosíts magad mellé egy profi nyomkövetőt! Ne sajnáld az időt a legjobb nyomkövetők felkutatására, mert munkád során felbecsülhetetlen segítséget nyújthatnak!
  • Légy rendkívül türelmes és készülj fel arra, hogy korán kell kelned, ha csatlakozni szeretnél egy oroszlánfalkához. Az oroszlánok hajlamosak naponta akár 20 órát is aludni, ezért mindig ébernek és fotózásra készen kell lenned, nehogy lemaradj a falkamenetről.
  • Légy figyelmes! Egyszerűen hangzik, mégis alapvető jótanács, ha csak a legjobb felvételekkel elégszel meg. Ne csüggedj, ha egy teljes nap után nem sikerül a gepárdokat vagy oroszlánokat lencsevégre kapni vadászat közben, ezzel csak nő az esélye, hogy másnap újra próbálkoznak. Csak kövesd őket tovább!
  • Légy megfelelően hidratált és igyál sok folyadékot! A gyakorlati szabály szerint fogyassz három óránként egy liter vizet!
  • Használj objektív szűrőket! Az afrikai sivatagban rendkívül szélsőséges az időjárás, ezért használj objektív szűrőt fényképezőgéped védelme érdekében!

Etosha National Park

“A namíbiai sivatag vadvilága egyszerűen lenyűgöző, a saját szememmel láttam hogyan alkalmazkodnak az állatok a túlélésért vívott harcban. Ez egy csodálatos téma, amit a fotográfia nyelvén szerettem volna bemutatni. A gyér növényzet és a vízhiány miatt láthatjuk miként válnak szét a falkák vadászat közben, hogy élelmet találjanak. Emiatt nagyon kevés a búvóhely is, amitől ez az egyik leghatékonyabb és leghalálosabb vadászterület a ragadozók számára” – mondta Chris Schmid.

Etosha National Park

“Az RX10 III ideális fényképezőgép mind profi, mind amatőr természetfotósok számára egyaránt. Chris képsorozata a bizonyíték, mire is lehetünk képesek csupán egy fix lencsés fényképezőgép használatával. Ráadásul a 24-600mm-es zoomobjektívjének és csendes zárműködése biztosítja, hogy semmiképpen ne zavarjuk meg ezeket a gyönyörű állatokat” – ezt már Yann Salmon Legagneur, a Sony Digitális képalkotás részlegének stratégiai marketing igazgatója mondta el.

Forrás: Sony.hu, Fotók: Chris Schmid