Hivatalosan is itt a Canon PowerShot G7 X Mark II

A Canon tovább tökéletesítette az igényes amatőröknek szánt kompakt kis gépét a PowerShot G7 X-et, így most neve mellett ott szerepel a Mark II név.

Ebben a fényképezőben debütál a gyártó, új képfeldolgozó processzora a DIGIC 7. A Canon ígéretei szerint az elődeihez képest nagyobb képfeldolgozási teljesítményt, alacsony képzajszintet (egészen korrekt ISO kiterjesztése van a fényképezőnek: 125-től 12 800-ig), még gyorsabb autofókuszt és másodpercenkénti nyolc RAW kép elkészítésére alkalmas sorozatfelvétel funkciót kínál Time-Lapse és full HD videó mellett.

Fotó: Canon Hungária
Fotó: Canon Hungária

A témaészlelés is gyorsabb lett a gépben, így azok a kezdő fotósok és videósok, akik nem maguk választják ki a fókuszpontot örülhetnek, hogy még gyorsabban tud fókuszálni a kis masina.

Az Auto Level-nek nevezett dinamikus képstabilizátor automatikusan öt tengelyen korrigálja a fényképezőgép rázkódásokat, így kézből kitartva, kevés fénynél is bemozdulásmentes képeket lehet készíteni a G7 X Mark II-vel.

Fotó: Canon Hungária
Fotó: Canon Hungária

A Canon aps-c szenzoros gépeinek érzőkelőmérete 22,5 x 15 mm, a PowerShot G7 X 20,2 megapixeles érzékelője pedig 13,2 x 8,8 mm. Akik megapixelben mérik egy fényképezőgép teljesítményét – nekik mondom -, hogy az érzékelőlapka mérete ezerszer fontosabb érték, érdemes ezt nézni a megapixelek helyett.

szenzor-meret

Már az elődben is nagyon csábító volt a profi objektíveket is kenterbeverő nagy fényerejű optikája, ugyanis 24 mm-en, f/1,8-tól 100 mm-es teleállásig csak egy fényértéket veszít, így lesz f/2,8. (Az érzékelőlapka mérete miatt át kell számolni 35 mm-es filmre a gyújtótávolságot itt, ami ezen a gépen: 8,8–36,8 mm.)

A kis gépet azok is nagyra fogják értékelni, akik most ismerkednek meg a manuális beállítások szépségeivel, mivel mind videó és mind fényképzési üzemmódban saját magunk kalibrálhatjuk be az értékeket (még a fókuszt is), persze akinek nem áll rá a keze erre, az számos témamód közül választhat, és a gép kiszámítja helyette az exponálás helyes értékeit.

A fényképezőgép új ára hazánkban egyelőre nem ismert még, de az Egyesült Államokban 699 dolláros áron kerül a boltok polcaira, ami átszámolva nagyjából 195 000 ft-ot kóstál.

Tesztképek (gyári):

CINC_Sample_Bulb_1_(A2)

CINC_Sample_Bulb_2_(A2)

CINC_Sample_General_2_(A1)

CINC_Sample_General_4_(A1)

Sasvári János