Hosszú Katinka nem engedte, hogy lefotózza az MTI fotósa

Úgy látszik nagyon megsértődött kiváló úszónőnk, Hosszú Katinka az állami hírszolgáltatóra az MTI-re is, hiszen Kovács Anikónak az MTI külsős fotósának nem engedte meg, hogy a londoni úszó-Európa-bajnokságon szerzett érmeivel lefényképezhesse. A meglehetősen szokatlan és furcsa lépésről a fotós számolt be csalódottan Facebook oldalán – számol be a Magyar Nemzet:

[pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]”„egy barátság vége… Volt egy nagyon kedves bajai lány, akivel nagyon régen jóban voltunk, tudta mindenki az uszodában. Aztán eljött a mai nap, amikor szerettem volna a mai érmeivel egy képet készíteni, mivel a sűrű programja miatt nem jött ki a fotózásokra. Vártam és reméltem, hogy nem is olyan, mint ahogy sokan mesélik, hogy megváltozott. Aztán kijött. És mikor látta, hogy csak én vagyok, azt mondta, hogy akkor nem mutatja fel az érmeit. Megkérdeztem: nekem nem? És erre gúnyosan nevetve azt felelte: hát, nem. ” [/pullquote]

Távol álljon egy szakmai, fotós oldaltól, hogy politizáljon, így ezt elkerülve, csak az a kérdés merül fel bennem, hogy:

[pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Miért kell büntetni a munkáját végző fotóst egy ilyen barátságtalan lépéssel, még akkor is, ha számára nem szimpatikus az állami hírszolgáltató?[/pullquote]

Bízom abban, hogy nem lesz gyakorlat a jövőben, a közszereplőnek minősülő sportolótól, politikustól, hogy a “gépezet legkisebb fogaskerekén” álljon bosszút sérelmei miatt! Ettől függetlenül persze mindenkinek joga van eldönteni, hogy akar-e fotózkodni, avagy nem. Bár, egy közérdeklődésre számot tartó esemény után egy közszereplőtől ezt hallani még akkor is furcsa, ha csak fotóssal van személyes konfliktusa. Mindenesetre, azért: Hajrá Katinka, de ez nem volt szép!