A Ricoh bemutatta új 360°-os kameráját

A Ricoh bejelentette az új 360°-os Ricoh Theta SC forgalomba hozatalát, ami a Ricoh Theta sorozat alapmodelljének számít.

theta-sc_banner_homepage

A képminőség, a csúcsteljesítményű Ricoh Theta S-től örökölt CMOS szenzornak és a nagy fényerőnek köszönhetően elsőrangúnak ígérkezik. A Ricoh Theta SC nagy felbontású, szférikus képet rajzol, megközelítőleg 14 megapixeles felbontásban, két kiemelkedő tulajdonság kombinációjának köszönhetően: világos, nagy fényerejű ikerlencse (a csúcsmodell fényerejével F2.0 megegyező), valamint a nagyméretű szenzor. Ezek együtt teszik lehetővé a minimális zaj mellett – még éjszakai felvételek esetén is – a minőségi képalkotást. A Theta SC nagy felbontású, teljesen szférikus felvételt készít Full HD (1920×1080 pixel, 30 képkocka/mp) felbontásban, maximum 5 perc időtartamig (a szintetizáló folyamat után). A fotós számos beállítást elvégezhet wifi kapcsolaton keresztül okostelefon és tablet segítségével. A kis masina a modern, gyors képmegosztásban is jeleskedik, hiszen az elkészült 360°-os képek könnyedén átvihetők okostelefonra vagy tabletre. Szintén lehetőségük van a felhasználóknak a képek feltöltésére, a theta360.com weboldalra, azután a képek különböző közösségi oldalakon megoszthatók vagy 360°-os videók közvetlen is feltölthetők a Facebook-ra vagy a Youtube-ra.

Egyéb tulajdonságok:

  • nagy belső memória (kb. 8 GB), ami megközelítőleg 1600 kép tárolására elegendő (L képméretnél)
  • a kamera, a bekapcsolás után 1,5mp-cel üzemkészönkioldó funkció, beállítható, késleltethető kioldással okostelefon vagy tablet segítségével
  • késleltethető kioldási funkció, time-lapse videók készítéséhez ideális
  • okostelefonnal vagy tablettel van szinkronizálva, a Ricoh Theta SC képe az eszközök kijelzőjén élőképként látható (csak állókép üzemmódban)

A kamera várhatóan novemberben kerül az üzletekbe 89.900 Ft-os fogyasztói áron.