Itt az új magyar objektív! Silir – PA 1!

A többek közt ipari szemüvegeket is gyártó hazai tulajdonú Gasmorab Zrt. ma sajtótájékoztatóján Helyőszalontán bejelentette első objektívének érkezését. Így Magyarország is feliratkozott arra az elit listára, amely országok ilyen precíz eszközök előállítására képesek. Az objektív gyújtótávolsága 18-200 mm és legnagyobb rekesze:  f/2,4-3,2. Érdemes lesz megszoknunk ezt a nevet: Silir PA 1!

silir

A Kazincbarcikai Tudományegyetem Alkalmazott Lézernyaláb és Fényfigyelő Intézetének mérnökeivel közösen kifejlesztett optikák közül elsőként a Silir – PA 1-es típus mutatkozott be. Ezt az objektívet kifejezetten azoknak tervezték – mondta a Silir György tulajdonos-vezérigazgató – akik sokat utaznak és gyakorta változtatják a gyújtótávolságot, miközben alkotnak. Azt is hozzátette: kiváló fényerővel rendelkezik az objektív, így rossz fényviszonyok mellett sem vall szégyent a fotós, ráadásul 7 tengelyes stabilizációs rendszert is kapott.
Canon, Nikon, Sony, Pentax típusokra lesz elérhető egyelőre. Leteszteltük szinte az összes típuson, APS-C-s és fullframe-s vázakon is – ezt már Hegyesi Gusztáv higiéniai menedzser mondta – mindegyikkel tökéletesen kompatibilis volt. Igazi kuriózum az élességállító-rendszere, mely láthatatlan lézernyalábok segítségével ezredmásodpercekre csökkenti az élességállítás idejét – fogalmazott a meghatottságtól könnyeivel küszködve a menedzser. Ráadásul pontossága, összevetve a konkurenciával majdnem 99,9%-os – tette hozzá – valószínűleg a sajtótájékoztatón elfogyasztott tetemes italmennyiség hatására – már elcsukló hangon.
Az objektívek mától rendelhetők a cég honlapján 125 000 ft-tól fekete, szürke, fehér, rózsaszín és kék színekben.

A Silir következő objektíve egy 16-85 mm-es f/1,2-es objektív lesz, amely már hidraulikus csavarmenetet és Androidos operációs rendszert is kap LCD-kijelzővel.

Főbb paraméterek:

Gyújtótávolság: 18 – 200 mm
Maximális blendeméret: f/2,4-3,2
Stabilizációs rendszer: 7 tengelyes
Vezérlés: szoftveres blendekontrol
Fókusz: láthatatlan lézernyaláb-alapú belső élességálítórendszer
Felépítés: 23 lencseelem 18 csoportban
Szűrőméret: 72 mm-es szűrőméret
Súly: 3800 gramm
Méret h*sz: 19 cm * 7, 2 cm

Tesztképek:

csoda

orr

hulye

idiota

Oldalunkat itt tudod lájkolni a Facebook-on.

 

 Április 1

Ahogy nézzük a statisztikákat, igencsak népszerűvé vált ez a bejegyzés. Azonban sajnos nagyon nem igaz belőle egy sor sem. Persze gyanús lehetett már az a szürreális sajtótájékoztató, ahol egy higiéniai menedzser magyarázza el az objektív tudását és még jól fel is önt a garatra! 🙂 Maga a név is könnyen átlátható, hiszen: Silir – PA 1, azaz megfordítva AP – riliS 1! 🙂 A gyártó meg a szó szoros értelemben egy baromság, hiszen a Gasmorab visszafelé olvasva: baromsaG.  A tesztképek meg egyenesen, megdöbbentően agyalágyult Photoshop buherálások! 😀 Tovább nem is részleteznénk, hiszen van még benne jó pár, fantázia szülte eszementség! 🙂