Itt van a Canon 800D és a 77D is

A Canon ma mutatta be két új digitális tükörreflexes (DLSR) fényképezőgépét: az EOS 77D (ami a 760D utóda valójában) és EOS 800D modelleket. 24,2 megapixeles APS-C CMOS képérzékelővel és DIGIC 7 képfeldolgozó processzorral dolgozó EOS 77D-t, a fotózással jobban elmélyülni kívánó fotósoknak ajánlja a neves japán gyártó, míg 800D-t kifejezetten a DSLR gépekkel még csak ismerkedő kezdő fotósoknak tervezték. A két új fényképezőgéppel együtt a Canon bevezeti legkisebb méretű fix DLSR kit-objektívjét, az EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM-et, és a BR-E1 távkioldót.

Az EOS 80D modellben is használt szenzortechnológiájával és a DIGIC 7-es – képfeldolgozó processzorával működő fényképezőgépek akár hat kockát is képesek rögzíteni egy másodperc alatt, továbbá a gyenge fényviszonyok melletti fotózáskor nagy segítséget jelent az ISO 25 600-ig terjedő (és ISO 51 200-ig bővíthető) fényérzékenység.  Nagyon vonzó specifikáció, hogy 45 kereszt típusú AF-pontot tartalmaz, ami a konkurenciának is feladja a leckét!
A 7560 képpontos RGB+IR fénymérés mindkét modell esetében érzékeli a finom részleteket (pl. a bőrtónust), és annak megfelelő pontos expozíciót biztosít.

A Full HD 60 kocka/másodperc és a HDR Movie Shooting módok használatával gyorsan mozgó témákról is jó minőségű videók készíthetők. Akár egy sportjelenet is lehet a téma, a Dual Pixel CMOS AF precízen követi a mozgó tárgyakat, és egyenletes fókuszállással gondoskodik. Ha állvány nélkül, kézből videózunk az öttengelyű digitális képstabilizátor kiszűri a fényképezőgép bemozdulásából eredő életlenségeket.
Az EOS 77D-vel rengeteg állítási lehetőségre nyílik mód, ha valaki el akar térni az automata fényképezéstől: két tárcsán is lehet állítani például a rekeszt és a zársebességet, a felső LCD-panelről pedig minden aktuális paraméter leolvasható. Az EOS 800D oktatófelülete fényképezés közben megmutatja a kevésbé tapasztalt fotósoknak, hogyan működnek a fényképezőgép beállításai, tökéletesítve ezzel a fotózás technikáját és elősegítve a tanulást.

 


Az NFC és a wifi technológiáknak köszönhetően a fotós egyszerűen megoszthatja álló és mozgóképeit a kompatibilis okoseszközökkel, vagy megosztás és szerkesztés előtt elküldheti őket a Canon Connect Stationre. A folyamatos csatlakozást biztosító Bluetooth-kapcsolat révén még a táskából sem kell elővenni a gépet a bekapcsoláshoz és a fényképek megtekintéséhez. Okoseszközök vagy az új BR-E1 távkioldó segítségével a fényképezőgép távolról is üzemeltethető.
Az új EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM kit-objektív kategóriájának legkisebb objektívje, négyfokozatú képstabilizátorral kerül a boltokba.
A 7 lamellával elért kör alakú blendekialakítással elmosódottá tehető a portréfotók háttere is. Videókészítéskor a szinte hangtalan léptetőmotorral dolgozó Servo AF-rendszer tökéletes fókuszálást tesz lehetővé, zavaró zaj nélkül.