Profi objektívek és egy új vaku a Sonytól

A Sony két új objektívet mutatott be az E-bajonettes, cserélhető objektíves fényképezőgépekhez, köztük a G Master sorozat új zászlóshajóját: a STF (Smooth Trans Focus) kialakítással rendelkező FE 100 mm F/2,8 STF GM OSS teleobjektívet, emellett az FE 85mm F1.8 fix lencsés portréobjektív is. A Sony továbbá bemutatta az új nagy teljesítményű, kompakt méretű rádióvezérelt vakuját.

FE 100 mm F2.8i STF GM OSS teleobjektív

A Sony sajtóközleménye kiemeli, hogy a háttérelmosást a lencse egyedi optikai felépítése alakítja ki, amelyben egy új fejlesztésű, apodizációs szűrővel ellátott 11 lamellás blende foglal helyet. Az apodizációs szűrő a felvételen belül átmenetet képez a fókuszált és az életlen területek között.
Mindemellett az új 100 mm-es objektív támogatja a kontrasztérzékelős autofókuszt és a focal-plane fázisérzékelős fókuszszenzort is, valamint egy rendkívül pontos, gyors és halk működésű, közvetlen meghajtású motor (SSM) rendszerét rejti magában. Az objektívvel akár 0.25x makrófelvételeket készíthet, amelyhez segítségére lesz a beépített fordítógyűrű, a beépített Optical SteadyShot képstabilizáló rendszer, a testreszabható exponáló gomb, az AF/MF kapcsoló és a közgyűrű. Az eszköz ezenkívül por- és nedvességálló kialakítással rendelkezik.

FE 85mm F1.8 fix lencsés teleobjektív

Az új fix objektív 9 lamellás, körkörös blende nyílással rendelkezik, a gyors, precíz és halk fókuszálásról pedig a dupla lineáris motor rendszer gondoskodik. Az objektív tartalmaz egy gyors működésű fókuszgyűrűt és AF/MF kapcsolót is.

Új, kompakt méretű rádióvezérelt vaku

A kompakt Sony E-bajonettes fényképezőgépet kiegészítse, beleértve a full-frame méretű α7 modelleket. Kellő megvilágítást ad még fényvisszaverővel vagy nagy sebességű vakuszinkronnal (HSS) készülő fotóknál is – ígéri a Sony. Vezeték nélküli rádiós vezérlési képességei lehetővé teszik, hogy akár adóként, akár vevőként használjuk egészen 30 méteres távolságig.
Akár 210 sorozatot is készíthető egy feltöltéssel. Vertikálisan akár 150 fokig, horizontálisan pedig teljes 360 fokban forgatható és lefelé akár 8 fokban dönthető. A mindennapi használatot segíti az új, nagy méretű és jól látható LCD kijelző, a LED fényforrás, valamint az átalakított menürendszer, amely a Sony legújabb fényképezőgépeiben is megtalálható.

Az új objektívek és a vaku 2017. márciusától érhetőek el.