Szuper fényerejű objektíveket leplezett le a Samyang

Két, profi optikát is bemutatott ma a dél-koreai Samyang: egy portréobit és egy nagylátószögű objektívet. Mindkettejükben közös a nagy fényerő, a manuális fókusz és a magas gyártási minőség.

samyang-85mm2

samyang-85mm3

A Samyang 85 mm-es f/1,2-es legtágabb rekeszű, kézi fókuszálású, nagy felbontású fényképezőgépekhez tervezett optika. Akár 50 megapixeles fényképekhez és 8K-s(!!!) videó produkciókhoz lett optimalizálva. Szerkezetileg tíz lencseelemet foglal magában hét csoportba rendezve (egy aszférikus tag és két nagy fénytörési mutatójú tag köztük). A lencsebevonatoknak és a szerkezetnek köszönhetően, saroktól sarokig éles és kifejezetten tiszta képet ígér a gyártó. A profi kialakítást az alumínium és fém ötvözetű tubus is garantálja! Egyelőre Canon EF bajonettel érhető el a majdnem 10 centis, 1 kg-os Samyang portréobi.

samyang14mm

samyang14mm-2

A nagylátószögű, f/2,4-es maximális rekeszű, 14 mm-es objektív szintén a nagy felbontású fényképezőgépekhez és a 8K-s videók készítéséhez lett tervezve. 18 lencsetag 14 csoportban, köztük négy különböző speciális elem is helyet foglal: két aszférikus, egy hibrid aszférikus, két extra-alacsony szórású és egy nagy fénytörésű lencse.
A Samyan arról tájékoztat, hogy 114,12° látómezővel bír a fix objektív. Canon EF, Nikon F és Sony E bajonettes masinákra lesz a forgalmazás elindítását követően kapható. Mérete közel 10 cm és súlya pedig 791 gramm.

Mindkét objektív működik full frame-en és APS-C-s vázakon is! az árakról egyelőre nincs információnk.