Tippek olcsó esküvői fotózáshoz

Égető szükségét éreztük annak, hogy a kedves házasulandóknak segítsünk abban, hogy miként oldják meg nagyon olcsón, akár ingyen is az esküvőjük fotózását, ezzel megkímélve pénztárcájukat. Pontokba szedve felvázoltuk a nagyon komoly szakmai ismérveket:

eskuvo5

– Nézzünk szét családi, baráti, rokoni környezetünkben, hogy ki az aki nagy hobbifotós! Keressünk rá Facebook oldalára, ahol valószínűleg megosztott pár ízléses bogárfotót, ételfotót miegymást és még a kutyuskáját is szokta fotózni. Ha rendelkezik Photography oldallal, akkor tuti befutó lehet! Hívjuk meg a lagzira és bízzuk csak rá bátran életünk egyik legfontosabb pillanatainak megörökítését, cserébe lepjük meg 10 000 ft-tal!

– Keressünk olcsó esküvőfotóst ismerősi körünkben! Valószínűleg lesz olyan köztük, aki 25 000, 30 000 ft-ért elvállalja a menyegzőnk fényképezését. Ajánlatos rákérdezni a felszerelésére is! Hiszen ha rendelkezik egy beépített vakus ultrazoom géppel, akkor már biztosan nagy eséllyel ő lesz a kiválasztott! Az ár teljes garancia lehet a sikerre, hiszen csak nagyon kevesen keresnek egy napi munkával ennyi pénzt! Az is fontos szempont, hogy hamar készüljön el a képekkel, így valószínűleg már másnap megkapjuk a JPG-ben fotózott esküvőképeket. Hiszen miért kellene tökölni a fotók kidolgozásával? Aki tud fényképezni, annak nem is kell hozzányúlnia a képekhez! Örök szabály!

– Ha ezeket is drágának találjuk, ráadásul az ismerős, aki fotózna, nagyon iszákos és biztos matt részegre inná magát, inkább gondolkozzunk a vendégekben! Szerencsére már nagyon sok embernek van iPhone-ja, több százezres Androidos okostelefonja vagy éppen sok-sok megapixeles fényképezőgépe! Na ezek biztosan jó képeket készítenek, hiszen nem véletlen kerülnek ennyibe! Kérjük meg bátran a násznépet, hogy kattogtassanak ezerrel, használják a telefonjukat, videózzanak, fotózzanak vele. Lehetőleg a boldogító igen kimondásánál, gyűrűhúzásnál minél többen legyenek a pár közelében! Villogjanak csak a vakuk, a ledfények a telefonokon! Egészen biztosan lesznek gyönyörű képek, amit aztán rögtön lehet feltolni a Facebook-ra, Instagram-ra, bejelölve rajta a friss házasokat! Az esti bulinál ezek az automata gépek, okostelefonok a lehető legpontosabban választják ki az expozíciós paramétereket, magától beállítják azt! Ha zajos lesz ilyenkor a kép az nem baj, mert egy-egy csinosabb effekttel, szívecskés kerettel pikk-pakk feltuningolhatjuk már a telefonunkon. Nem véletlen került ugye ennyibe!
A násznép tagjai meg majd a Facebook-on úgyis átküldik a képeket, amit szépen összegyűjthetünk utána!

Ezt követően persze ne lepődjünk meg, hogy elmosódott, homályos, alá vagy föléexponált, zajos képek hadával találkozunk, ahol a menyasszony is csak az orrától lefelé látszik gyűrűhúzásnál! Az esti lagziban pedig úgy virít majd az ifjú párocska szeme, mintha vérfarkasok lennének a frontvaku használata miatt!

A fentiekben leírtak szigorú betartását igencsak fontosnak tartjuk, ha jól elakarjuk rontani közös életünk egyik legszebb napját! Ha mégsem így szeretnénk eljárni és hasznavehető fotókat szeretnénk magunkról, szüleinkről, rokonainkról, barátainkról miközben a legfontosabb momentumok tűélesen, szépen kiexponálva mutatnak akár a/3-as méretben is, akkor ne sajnáljuk megfizetni a profi fotóst!

Címlapkép: pixabay.com, szabad licencű kép