Már a Canon f/2-es 100 mm-esének is van nagyon olcsó kínai klónja

Már a magyar fotósoknak is ismerősen cseng a kínai Yongnuo márkanév, hiszen vakuival, led fényeivel, fotós kiegészítőivel jelen van a hazai piacon is. Nem olyan régen a gyártó bemutatta a klasszikus 50 mm-es Canon objektív koppintását egy 35 mm-es mellett, most pedig szintén a Canon kínálatához tartozó 100 mm-es f/2-es fényerejű objektívet gondolták újra saját köntösükben.

A PhotoRumors oldal hívta fel a figyelmet arra, hogy három fix objektívre bővült a kínálat a 100 mm-es megjelenésével, ami tagadhatatlanul a japán vállalatóriás kistele optikájának kínai klónja. Egyelőre ennek megfelelően csak Canon vázakra érhető el a lencse, megdöbbentően olcsón, 170 dollár körüli áron.
Idehaza a Mikrosat értékesíti a Yongnuo termékeit, meg is kérdeztem őket, hogy az objektív megjelenik-e a webáruházuk kínálatában. Egyelőre – mint ahogyan társai a 35 és az 50 mm-es – nem érhető el.

Egy másik érdekesség, hogy a vagy véletlenül, vagy szándékosan, de napvilágra került a Yongnuo weboldalán az is, hogy kínálatukban jelen lesz a fix 85 mm-es is, természetesen ez is a Canon obijának átirata! (Itt a kép róla!)

Specifikáció:

Rekesz tartomány: f/2 – f/22
Lapátok száma: 9
Fókusz mód: AF, MF
Maximális nagyítás: 0,140
Objektív méret: 76,6 x 122 mm
Full frame: Igen
Szűrő méret: 58mm
Kompatibilitás: Canon
Súly: 400-500g