Könnyen elkészíthető farsangi álarcok

A karácsonyi ünnepek végeztével évről-évre eljön a farsangi, karneváli mulatságok időszaka. Megmutatjuk, hogyan légy csinos és titokzatos!
Farsangi álarcok

A hobbi boltok bőséges kínálatát tekintve egy igazán szép farsangi álarc elkészítése nem is olyan bonyolult dolog. A kiindulás egy papírmasé vagy műanyag alap megvásárlása, ezután pedig csak a fantáziánk szab határt a lehetőségeknek.

Papírmasé alapra könnyebb festeni és ragasztani, így első próbálkozásnak ezt javasoljuk. Vigyázzunk, hogy az álarcot véletlenül se érje víz, vagy bármilyen nedvesség.

A teljesség igénye nélkül szeretnénk segítséget nyújtani a dekoráláshoz is, vagyis hogy mit szerezzünk be az álarc alap mellett a hobbiboltban. Jó szolgálatot tehet 4-5 különböző színű akrilfesték, csillámpor, strasszok és gyöngyök is. Ne feledkezzünk el a férfiakról sem, vagyis sötétebb színű festékeket, dekorációkat is vásároljunk. Még elegánsabb, ha a női és a férfi álarcok dekorációját összehangoljuk egy-két közös elemmel, például azonos színű strasszok használatával a szem felett.

A bevállalósabbak mindenképpen ragasszanak tollat is az álarchoz, ezzel megidézve a '20-as évek hangulatát. A szalagok, masnik és virágok nem hiányozhatnak a bájos hölgyekről.

Ha szeretnénk sejtelmesek, titokzatosak maradni, hálós anyagot vagy csipkét is tehetünk az álarc elé, ezzel még jobban elrejtve a szemeket.

A farsangi időszak lezárultával sem kell kidobni az álarcot, sőt, jobb, ha nem a szekrény mélyén pihen ránk várva egy évig. Üres falfelületen nagyon jól mutat egy-egy díszes darab, hiszen szinte műalkotások. Az irigykedő ismerősök pedig jövőre csatlakozhatnak a farsangi mulatsághoz, ahol szigorúan kötelező lesz egy titokzatos, csinos álarc viselése.

Kapcsolódó cikkek

5 biztos módszer a stresszoldásra

5 biztos módszer a stresszoldásra

Kevesen mondhatjuk el magunkról a mai világban, hogy tökéletesen stresszmentes életmódot folytatunk.

Farsangi álarcok

Könnyen elkészíthető farsangi álarcok

Farsangi álarcot nem olyan bonyolult készíteni. A cikkel segítünk, hogyan készítsd el az ünnepre az egyedi, trendi álarcodat.

Egyre többen küzdenek alvászavarral - lehetséges megoldások

Déli szieszta – orvosi rendelvényre + 5 tipp a jobb alvásért

Egyre több ember küzd alvási zavarokkal. Már-már járványnak is nevezhetnénk...