Ismét minőségi Sigma objektívek érkeznek

A Photokinán a Sigma bejelentette három új, full frame-es vázakra tervezett (APS-C-n is működőképes) objektíveinek érkezését. Így debütált a régóta várt 85 mm-es F/1,4-es Art, a 12-24 mm-es F/4 Art, valamint az egészen durvának ígérkező 500 mm-es F/4-es DG OS HSM Sport.

Sigma 85 mm F/1.4 DG HSM Art

sigma-85mm

Az objektív fejlesztésekor átalakították az AF vezérlését, erősebb motort kapott, miközben az élességet manuálisan is korrigálhatjuk autofókusz közben. Egyelőre Canon, Nikon és Sigma bajonettel lesz elérhető 1199 dolláros áron (kb. 330 000 ft).

Sigma 12-24 mm F/4 DG HSM Art

sigma-12-24

Az ultra-nagylátószögű zoom objektívet a nagy felbontású képérzékelős gépekhez fejlesztették, éppen ezért különösen jelentős, hogy 3 aszférikus lencsetagja mellett két SLD (szuper alacsony szórású) és 1 fluorit bevonatú elemet is tartalmaz a kellemetlen becsillanásokat, szellemképeket kiküszöbölendő. Szintén Nikonhoz, Canonhoz és Sigmához érhető el. Javasolt kiskereskedelmi ára 430 000 ft körüli dollárban lett megállapítva.

Sigma 500 mm F/4 DG OS HSM Sport

sigma-500mm

Sok fotós kedvence volt eddig is a Sigma 500 mm-ese, igaz F/4,5-ös fényerővel, ez most kicsit javult F/4-re. A gyáriak szerint úgy tervezték, hogy a professzionális sport és az élővilág fotózásra legyen optimalizálva. Ezért magnéziumötvözetű alkatrészek, szénszálas tubus, por, víz, olaj(!) állóság jellemzi. A 500 mm-es objektív a hátsó részén tartalmaz egy szűrőfoglalatot is.
Mondani sem kellene, de ez az objektív is tartalmaz speciális bevonatú üvegelemeket a nemkívánatos becsillanások, kromatikus aberrációk szűrésére.
További kulcsfontosságú teljesítményfokozó jellemzője a két üzemmódú stabilizátor is.
Ez is Canonra, Nikonra és Sigmára lesz elérhető. Ára átszámítva dollárról 1 650 000 ft körül lesz a boltokban.